Close
Skip to content

Stabilizatoare

rost

STABILIZATOARE ROST

Stabilizatoarele de rosturi pentru pardoseala de beton montate de echipa HTC – Superfloor prezintă următoarele avantaje:

 • Redau stabilitatea plăcilor de beton
 • Crește viteza ritmului de producție
 • Scade șansa degradării rapide a utilajelor cu roți care tranzitează pardoseala
 • Instalare rapidă, nu necesită oprirea procesului de muncă
 • Costuri reduse
 • Reduc degradarea pardoselii din beton
 • Stabilizarea rosturilor de la pardoseala beton se realizează fără a afecta activitatea depozitului.
 • După montarea stabilizatoarelor la rosturi se poate da în funcțiune imediat 
 • Soluție inovatoare pentru rosturile dvs.

În majoritatea parcurilor logistice, hale de depozitare sau diverse obiective industriale acoperite cu pardoseală din beton am intâlnit aceasta problemă deosebită.  

Rostul instabil este reprezentat de un rost pe linia căruia se creează un decalaj și plăcile se deplasează vertical una de cealaltă.

STABILIZATOARE ROST

Forfecarea pe verticală a dalelor de beton  apare din următoarele considerente: soluție tehnică necorespunzătoare, terasamentul nu a fost compactat și realizat conform normativelor. În consecință terasamentul se va tasa în timpul exploatării pardoselii din beton. Stratul de piatră se lasă în jos, prin urmarea creează un gol unde dala de beton se mișcă pe verticală. Aceste stabilizatoare de rosturi pentru pardoselile din beton vin să rezolve această problemă.

La pardoselile industriale din centre logistice, depozite, magazii, secții de producție etc. această deplasare a rosturilor pe verticală poate reprezenta o problemă majoră pentru derularea activității în condiții de siguranță și eficiență afectând întregul proces de activitate.

Prin montarea pieselor pentru stabilizarea dalelor de beton de la pardoselile din depozitele logistice, se evită degradarea prematură a motostivuitoarelor, asigură siguranța personalului în procesul de muncă și evitarea accidentelor de muncă, distrugerea de bunuri (marfă). Un exemplu concret: prin faptul că rostul de la pardoseala de beton dintr-un depozit logistic se deplasează pe verticală, se creează o suprafață denivelată, iar paletul de marfă de pe catargul stivuitorului poate cădea producând accidente deosebit de grave și pierderi materiale prin urmare stabilizatoarele de rosturi sunt o soluție viabilă pentru aceste probleme apărute la pardoseala din beton. 

Printr-o montare rapidă la costuri reduse, aceste stabilizatoare sunt recomandate deoarece redau integritatea rosturilor și elimină instabilitatea plăcilor din beton ale pardoselilor din parcurile logistice. Echipa HTC este disponibilă pentru montarea stabilizatoarelor de rosturi la pardoseala din beton  la prețuri speciale.

STABILIZATOARE ROST
STABILIZATOARE ROST
STABILIZATOARE ROST

Procesul de montare a stabilizatoarelor de rosturi

Echipa HTC- Superfloor se ocupă cu montarea stabilizatoarelor de rosturi pentru pardoseala de beton. Procesul de montare urmează următoarele etape:

 • Se efectuează o gaură prin procedeul de carotare pe linia rostului dintre cele două plăci instabile
 • Stabilizatorul este introdus și strâns cu o cheie dinamometrică

Stabilizatorul exercită o forță care blochează cele două dale ale pardoselii pe linia rostului și astfel se evită forfecarea,deplasarea pe verticală a rostului. Această presiune ajută stabilizatorul să rămână pe poziție în condițiile de mișcare a rostului.

Stabilizatoarele sunt montate la distanță de aproximativ  1 m unul față de celălalt, dar se poate monta și la o distanță mai mică în funcție de severitatea problemei.