Close
Skip to content

SCARIFICARE pardoseli industriale

Scarificarea este procesul prin care se indeparteaza un strat din grosimea din pardoselei, printr-un procedeu mecanic asemanator frezarii.

Motorul echipamentului de scarificat actioneaza un tambur pe care sunt montate discuri cu cutite diamantate care sub actiunea greutatii echipamentului si a fortei motorului macina suprafata procesata. Echipamentul de scarificare se conecteaza la un aspirator care recupereaza praful si contaminantii rezultati in proces, asigurandu-se un mediu de lucru sigur si curat.

Masinile de scarificare se folosesc atunci cand se doreste o renovare completa a pardoselii in cladirile de birouri, in cele rezidentiale, in halele de productie, in fabrici, depozite, ferme, sau parcari.

Toate utilajele de scarificat sunt construite astfel incat intreaga greutate a masinii sa fie centrata spre obtinerea fortei maxime de apasare pe tamburul rotativ. In acelasi timp se are in vedere ca adancimea de lucru a tamburului sa fie ajustabila la milimetru, ceea ce asigura efectuarea lucrarilor cu mare precizie. 

DOMENII DE APLICARE 

  • Suprafete din beton parcari si garaje subterane
  • Trotuare și alei
  • Îndepărtarea rasinilor epoxidice 
  • Suprafete din beton parcari si garaje subterane
  • Crearea de caneluri în beton pentru tracțiune
  • Indreptarea straturilor din beton pentru planeitate
  • Indepărtează uleiul si contaminanții
  • Creaza linii de trafic
  • Potrivite pentru tăierea canelurilor de siguranță în rampele, pasarelele și docurile de încărcare.

Procesul de degradare al pardoselilor incepe cu precădere in zona rosturilor.

La trecerea mijloacelor de transport muchiile rosturilor sunt supuse unor eforturi deosebite, astfel ca in timp se poate ajunge la uzură sau chiar ruperea acestora.
Degradarea rosturilor provoacă adesea  daune asupra angrenajelor mijloacelor de transport (motostivuitoare, lize, cărucioare, etc) ceea ce presupune costuri mari pentru întreținerea acestora si un discomfort provocat lucrătorilor ce manipulează aceste utilaje.
Daca nu se intervine asupra acestora cu diverse reparatii și nu se pastrează functionalitea lor, este posibilă aparitia defectelor prin ruperea necontrolată sau chiar  fisurarea dalelor de beton.

Scarificatoarele sunt instrumente de pregătire a suprafeței versatile, fără praf, utilizate pentru suprafețe din beton, asfalt și chiar oțel. Scarificatoarele folosesc freze cu vârf de oțel sau carbură, în diferite forme, în funcție de aplicare, care sunt încărcate pe arbori așezați în jurul perimetrului unui tambur cilindric.

Pe măsură ce tamburul se rotește, tăietorii impactează suprafața cu viteză mare, fracturând acoperirea și / sau contaminanții și degradând suprafața betonului.

 

Echipamente folosite la scarificarea pardoselilor industriale