Close
Skip to content

Sablare pardoseli industriale

Sablarea este folosită în mod obișnuit la reconditionarea, refacerea și repararea betonului. Este o modalitate excelentă de a curăța pardoselile din beton, de a le pregăti pentru acoperiri epoxidice sau de vopsea și de a crea suprafețe antiderapante. 

Mașinile de sablare aruncă o mare cantitate de materiale abrazive din oțel prin forța centrifugă pe suprafața betonului. După ce abrazivul din oțel atinge suprafața, blasterul reciclează materialele. Praful și contaminanții sunt îndepărtați de un separator de spălare al aerului și colectati intr-un recipient dedicat. 

 

DOMENII DE APLICARE

  • Construcția și repararea podurilor si viaductelor
  • Construcții și reparații de drumuri si autostrazi
  • Suprafete din beton parcari si garaje subterane
  • Trotuare și alei
  • Suprafete din beton parcari si garaje subterane
  • Crearea de caneluri în beton pentru tracțiune
  • Indreptarea straturilor din beton pentru planeitate
  • Creaza linii de trafic

Sablarea este un procedeu important în pregătirea suprafeței din beton. Acest lucru este valabil mai ales atunci când stratul este puternic deteriorat, profund contaminat sau are acoperiri defectuoase sau inadecvate pentru utilizarea prevăzută. Sablarea îndepărtează suprafata veche de pardoseala și contaminanții din stratul superficial superior. Mărește suprafața profilului de suprafață din beton de până la de trei ori suprafața inițială, deschizând calea pentru ca noua instalație de pardoseală să aibă o aplicare îmbunătățită și o legătură de aderență mai puternică. 

Procesul de degradare al pardoselilor incepe cu precădere in zona rosturilor. La trecerea mijloacelor de transport muchiile rosturilor sunt supuse unor eforturi deosebite, astfel ca in timp se poate ajunge la uzură sau chiar ruperea acestora.
Degradarea rosturilor provoacă adesea  daune asupra angrenajelor mijloacelor de transport (motostivuitoare, lize, cărucioare, etc) ceea ce presupune costuri mari pentru întreținerea acestora si un discomfort provocat lucrătorilor ce manipulează aceste utilaje.
Daca nu se intervine asupra acestora cu diverse reparatii și nu se pastrează functionalitea lor, este posibilă aparitia defectelor prin ruperea necontrolată sau chiar fisurarea dalelor de beton.

Echipamente folosite pentru sablarea pardoselilor industriale