Close
Skip to content

htc superfloor bronze

Reconditionare pardoseli din beton cu tehnologia  HTC SUPERFLOOR Bronze

Reconditionare pardoseli beton Htc-Superfloor sistem bronze

Betonul este compus din 80-85% piatră și nisip, ceea ce înseamnă ca rezultatul sistemului HTC Superfloor Bronze  este extrem de durabil. Dacă urmați instrucțiunile de curățare în conformitate cu recomandările HTC  vor fi necesare mai puține acțiuni de întreținere a pardoselii rezultând un cost reduspentru mentenanta.

Tehnologia HTC este recomandabilă aproape în orice mediu.

Reconditionarea pardoselilor din  beton Htc-Superfloor sistem bronze poate fi utilizat aproape oriunde. Se recomandă sistemele pentru suprafețe industriale, centre logistice sau magazine de retail, dar nu numai.Suprafața naturală frumoasă ajută la crearea unei impresii pozitive în domeniul comercial, de exemplu. Durabilitatea și uniformitatea sa sunt apreciate în special în fabrici și depozite. Suprafața ușor de curățat face ca pardoseala din beton șlefuit să fie o alegere populară pentru școli, muzee, centre comerciale, terminale aeroport, săli de sport și alte zone extrem de des folosite.. Pardoselile industriale din diverse centre, parcuri logistice sau magazine de retail sunt supuse uzurii în timp si necesita reconditionare. Pentru a evita schimbarea întregii pardosele o poți recondiționa prin șlefuirea betonului cu tehnologia inovatoare HTC SUPERFLOOR.

ESD – Descărcare electrostatică
Testele de rezistență, efectuate pe structuri de beton și pe
plăci de beton la sol, au arătat că HTC SuperfloorTM respectă cerințele din standardul
SS-EN 61340-5-1.

AVANTAJE

 • Reactie chimica (intarire) rapida
 • Aderenta foarte buna la beton, metale, PVC, lemn, etc.
 • Rezistenta inalta impotriva atacurilor chimice
 • Rezistenta inalta la uzura si la impact
 • Material elastic, nu se fisureaza
 • Isi pastreaza elasticitatea inclusiv la temperaturi foarte joase
 • Etansare excelenta
 • Confera sprijin si protectie excelenta muchiilor betonului
 • Aplicare usoara
 • Fara mirosuri
 • Fara compusi organici volatili (0% VOC)
 • Disponibilitate mare de culori
 • Ecologic – betonul fiind un material natural
 • Confera planeitate suprafetelo
 • Durata de viata lunga si costuri de  întretinere minime
 • Caracteristici ESD
 • Usor de curatat
 • Mediu de lucru îmbunatatit datorita suprafetei netede si incinte mai curate
 • Minimizeaza vibratiile 
 • Anti alunecare , chiar daca pardoseala este umeda

DOMENII DE APLICARE

 • Centre logistice                 

– depozite /hale

– terminale

– centre de distributie

– parcuri auto

 • Supermarket -uri
 • Fabrici

– industria farmaceutica

– industria chimica

– industria prelucratoare

 • Institutii de invatamant

– scoli

– licee

– centre universitare

Recomandari pentru suprafetele din beton care urmeaza sa fie reconditionate cu sistemul HTC SUPERFLOOR Bronze

Pentru HTC Superfloor™ Bronze se recomanda a se respecta următoarele cerințe pentru suprafețele de beton care urmează să primească un finisaj final prin lustruire în conformitate cu conceptul HTC Superfloor™.

Turnare

Pentru a obține un finisaj estetic optim al pardoselii, turnarea este cea mai importanta. O suprafata din beton turnata gresit va fi mai dificil de slefuit iar rezultatul final va fi afectat de agregate neuniforme, fisuri sau bule de aer.

Prin experiența acumulată din proiectele anterioare, putem oferi următoarele sfaturi privind punctele de luat în considerare înainte de turnare:

Scopul primei etape de măcinare este de a crea o suprafață cât mai plană posibil .

Aceasta este baza pentru un rezultat final dorit. Toate etapele ulterioare de șlefuire trebuie să îndepărteze zgârieturile de la etapa anterioară de rectificare.

În funcție de proprietățile pardoselii, este posibil să nu fie necesare toate etapele.

Dispozitivele diamantate vor folosi un liant de rășină ca suport flexibil pentru echipamente .

Recomandari 

1: Lucrați suprafața cu ajutorul unor flotoare electrice echipate cu placă de suprafață. (Pentru a obține o suprafață lipsită de pori și cât mai nivelată, este necesară o elicopterizare temeinică)

2: Tasarea suprafetei sa fie facuta cu putere moderată. O suprafață nivelata cu mistria dură este mai dificil de slefuit si necesita maim ult timp de slefuire.

3: În mod normal, suprafața de beton trebuie să fie întărită cu apă sub folie de plastic timp de 5-7 zile după turnare, înainte de a începe șlefuirea. Acolo unde este cazul, numai cu pasul grosier, lăsând  șlefuirea fina și lustruirea până la o dată ulterioară.

4: Suprafața nu trebuie să fie îmbibată cu apă . (Acest lucru permite impregnarea cu silicat să pătrundă și să reacționeze cu betonul).

5: Dacă pardoseala finisată trebuie să îndeplinească clasa A conform Hus AMA 98, tabelul 43 DC/-1, (SS-EN 1992-1-1:2005/AC:2008), va fi necesar ca procesul de turnare sa respecte aceleasi cerinte înainte ca  echipa HTC Superfloor™ să înceapă aplicarea metodei de slefuire. Același lucru este valabil și pentru pardoselile din clasa B.

Aceste aspecte sunt foarte importante de reținut în momentul planificării turnarii suprafetelor din beton.

Neregularitățile minore pot fi corectate, dar șlefuirea va fi mai costisitoare.

Procesul de slefuire

Prima etapă de șlefuire are rolul de a îndepărta primul strat de beton și de a expune materialul fin adiacent de pietris , iar acolo unde este posibil de agregate.

Între etapa de șlefuire 2 și 3, suprafața betonului este tratată cu silicat, HTC Cure.

După etapa 3 de șlefuire, suprafața este inspectată pentru fisuri și pori. Dacă este necesar, se curăță porii de pe suprafață , rectificarea facandu-se cu chit HTC- Grouting .

După etapa finală de lustruire, care trebuie să fie EZ FP60 Green/FENIX Green, pardoseala este curățată cu un mașină de lustruit combinată și cu Twister™ Green și Twister™ Floor Conditioner, amestecate cu apă în în conformitate cu instrucțiunile de dozare.

Ca alternativă la ultima instrucțiune, în cazul în care se doreste protecție sporită împotriva petelor de lichide sau urme pe pardoseala ,dupa etapa finală de lustruire, suprafața de beton se tratează cu HTC Stain Protection.